Tweede symposium Romeinse kust

23 april 2018 Middelburg
 
Ter gelegenheid van de tentoonstelling 'Romeinse kust. Het land van Nehalennia' in het Zeeuws Museum in Middelburg, organiseren de SCEZ, het Zeeuws Museum en 1Arch / Hazenberg Archeologie het Tweede symposium Romeinse kust. Het symposium vindt plaats op maandag 23 april in de Oude Dormter (Filmzaal) van de Provincie Zeeland, Abdijplein 8 in Middelburg, van 10.30 uur tot 17.15 uur. 
 
Presentaties
Het programma (zie pdf onderaaan deze pagina bij Aanvullende informatie) bevat bijdragen van onderzoekers uit Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk. Twee thema’s worden daarbij met nadruk belicht: de bewoners langs de kust en transportnetwerken. 
  
Tentoonstelling
De lunch wordt geserveerd in het Zeeuws Museumcafé, bij de ingang van het Zeeuws Museum, ook aan het Abdijplein. Aansluitend is er voor de deelnemers speciaal gelegenheid - het Zeeuws Museum is normaliter
’s maandags gesloten - om de tentoonstelling te bezoeken. 
 
De Romeinse Scheldehaven Ganuenta met Nehalenniatempel bij Colijnsplaat (illustratie: Mikko Kriek, Robert van Dierendonck en Rijksmuseum van Oudheden Leiden)

Aanmelding
De kosten voor deelname bedragen €30,-. Dit is inclusief lunch en borrel. Aanmelding verloopt via rondleidingen@zeeuwsmuseum.nl. Uw aanmelding is pas geldig door het overmaken van € 30,- op rekening NL75 RABO 0335 0886 00 ten name van Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland te Middelburg, onder vermelding van ‘Symposium Romeinse kust’, uw naam en het aantal deelnemers. De betaling dient uiterlijk woensdag 18 april bij de SCEZ bekend te zijn. Meld u snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt.
 
Zie ook
 

Agenda data